Telefonkommunikatör (sommarjobb)


Published
2021-06-08
Last date for applications
2021-06-22


 Om rollen
Vill du hjälpa Läkare Utan Gränser att rädda liv och lindra nöd? Tycker du om att diskutera och argumentera? Uppskattar du att arbeta i team, med gemensamma mål och fast timlön? Då är det här ett jobb för dig!


Som del av telemarketingavdelningen på kontoret i Stockholm blir din uppgift att kontakta våra befintliga givare på telefon och berätta om fördelarna med månadsgivande. De första dagarna får du utbildning om Läkare Utan Gränsers arbete och sedan följer fortlöpande coachning och utbildning. Vi är mycket måna om kvalitén i insamlingsarbetet och att varje möte mellan ringare och givare upplevs som positivt av båda parter.


Dina främsta arbetsuppgifter

  • kontakta befintliga spontana givare på telefon och berätta om fördelarna med månadsgivande

  • kontakta befintliga månadsgivare på telefon i syfte att öka månadsgåvan


Vi söker dig som

  • är myndig

  • är flytande i svenska och engelska, tal och skrift

  • har grundläggande datorkunskaper

  • har god kommunikationsförmåga och tycker om att diskutera och argumentera


Det är värdefullt om du har

  • erfarenhet som telefonkommunikatör

  • erfarenhet från insamling eller försäljning

  • erfarenhet av arbete i ideell organisation


Den sociala arbetsmiljön på Läkare Utan Gränser

Som medarbetare på Läkare Utan Gränser Sverige kommer du att bidra till att människor får sjukvård och humanitär hjälp. Vi arbetar i en internationell, informell och välkomnande arbetsmiljö. Gemensamt för alla medarbetare är ett starkt engagemang och driv för att nå Läkare Utan Gränsers mål, att lindra nöd och rädda liv där behoven är som störst. Vi är en värderingsstyrd organisation med humanitärt fokus och det påverkar dig oavsett om du är volontär, arbetar på kontoret eller i fält. Vi jobbar i team, vilket förutsätter att alla tar sitt ansvar, litar på varandras kompetenser, samt ger och tar emot feedback så att alla kan utvecklas. Vi har en lättsam stämning där ingen är rädd för att hugga i när det behövs. Du ska känna dig respekterad hos oss, oavsett vem du är. Hos oss uppmuntras du till att ta egna initiativ och därmed att utveckla både dig själv och verksamheten. För att kunna lindra nöd och rädda liv är det viktigt med kommunikation, både internt mellan kontoret och fält och externt från oss till omvärlden.

Anställningsvillkor
Anställningsform: fri visstidsanställning, snarast till och med 31 augusti
Önskat tillträde: Snarast
Arbetstid: mån-fre 10:00-15:00 (25 h/vecka, 67%)
Lön: 152 kr/h (+ 12 % semesterersättning)
Som medarbetare med Läkare Utan Gränser omfattas du av kollektivavtal mellan Fremia och Unionen samt Akademikerförbunden.Sista ansökningsdag är 22 juni. Intervjuer sker löpande. Tjänsten kan tillsättas innan sista ansökningsdag, så sök redan idag. Sök med CV och personligt brev via vårt rekryteringssystem (vi tar inte emot ansökningar via e-mail enligt GDPR). Läkare Utan Gränser värderar mångfald högt och strävar efter en inkluderande arbetsmiljö. Som arbetsgivare ger vi alla lika möjligheter och vi välkomnar alla kvalificerade ansökningar. Vi uppmuntrar till att ansöka utan foto i ditt CV och endast fokusera på erfarenheter, färdigheter och prestationer relevanta för tjänsten. 

Har du frågor är du välkommen att kontakta Torulf Jörnholm, torulf.jornholm@stockholm.msf.org

Fackliga representant för Unionen är Petter Hägg, petter.hagg@stockholm.msf.org

Vi ser fram emot att läsa din ansökan!

 

Läkare Utan Gränser/Médecins Sans Frontières (MSF) är en internationell medicinsk humanitär organisation som räddar liv och nöd där vi behövs mest. Vi bistår människor som drabbats av kriser, krig och naturkatastrofer oavsett politisk åsikt, religion eller etnisk tillhörighet. Vårt humanitära arbete styrs av våra grundprinciper; neutrala, opartiska, oberoende och att bära vittnesmål. Läkare Utan Gränser i Sverige är ca hundra medarbetare på kontoret i Liljeholmen i Stockholm som samlar in pengar, rekryterar fält- och kontorspersonal, kommunicerar om det medicinska och humanitära arbetet, bedriver påverkansarbete och stödjer verksamheten runt om i världen.